När man ser det lite grann så här från ovan.

Flygfoto över odlingen

Jag är en liten gåsapåg från Skåne. En skåning som ni vet är alltid trygg. Och fast jag är så nära sol och måne så är jag säker på min gåsarygg. Långt under mig så ligger som en tavla det vackraste i världen man kan se. Både skogar, sjö och strand blir ett enda sagoland när man ser det lite grann så här från ovan.

Där ligger gamla slott och herresäten som minne från den stolta tid som flytt. Men aldrig ska den tiden bli förgäten ty gammalt går så bra ihop med nytt. Och samma fält ska lämna nya skördar som de har gjort i sekelfyllda da'r. Ja, det är min liv och kniv alla tiders perspektiv, när man ser det lite grann så här från ovan.

Du kära gås som stolt i skyn dig svingar har ingen farlig last att kasta ner, ty du bär fredens vita vackra vingar som världen längtar efter mer och mer. När mänskobarnen går dit ner och kivas så resonerar du nog liksom jag: Tänk vad det är skönt ändå, kunna sväva i det blå och få se det lite grann så här från ovan.

Nu jordens alla murar börjar skaka, en samling dårar satt vår värld i brann. Vad fäderna byggt upp blir pannekaka, det rycks och slits i gamla vänskapsband. Ack kära Ni som slåss därner på jorden, kom upp och ta en liten titt med mig. Jag är ganska säker på att Ni skäms en smula då när Ni ser vår gamla jord så här från ovan.

Text och musik: Lasse Dahlqvist
Mest kända artist: Edvard Persson

Ny sång

Hitta hit